БОМБА! Барниръбала на правото свързан с адвокатската кантора на “Артекс”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Адвокатската кантора “Пенков, Марков и партньори”, на 5-я ден след разгарянето на скандала “АртексГейт”, публикува становище, в което се прави опит за изясняване на обстоятелствата около луксозната покупка на Цветан Цветанов в кооперация “Летера” и се заплашват със съд всички, “които уронват безупречната търговска репутация на дружеството”.

Проучване на 5GmediA показа, че председателят на комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов е бил лектор по “съдебната реформа” на събитие, домакинствано от “Пенков, Марков и партньори”. На 31 май 2015 г. 38 адвокати от 19 страни се събират в София на регионална среща на Lex Mundi.

Според сайта “Гласове” Данаил Кирилов е бил адвокат в кантората “Пенков, Марков и партньори”, обслужваща “Артекс Инжинеринг”.

Съпътстващ скандал избухна заради поправка в закона, обагодетелстваща “Артекс Инжинеринг” при изграждането на 120-метрова сграда в столичния квартал “Лозенец”, известна под името “Златен век”, предизвикала протести на живеещи в квартала.

Поправката, даваща възможност за удължаване на сроковете за строителните фирми, е внесена от Александър Ненков, депутат от ГЕРБ, съсед на семейство Цветан и Десислава Цветанови, син на председателката на Комисията по защита на конкуренцията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар