Бомба! Бойко плати $1,3 млрд. от бюджета на България, за да е недосегаем по Закона „Магнитски”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Истината за необяснимото бързане да купим 8 изтребителя F-16 от САЩ излезе наяве! Докато бе премиер, мутрата Бойко Борисов плати 1,3 милиарда долара от бюджета на България, за да фигурира подписът му под оръжейната сделка, която обаче е сключена не заради безопасността на нашето небе, разкри Narod.bg.

Целият зор е бил, за да може като страна по договора Баце да стане недосегаем за закона „Магнитски”, преследващ корупцията по върховете в цял свят.

Бойко Борисов никога няма да бъде споменат по линия на закона ”Магнитски”, тъй като той е клиент в оръжейната търговия на САЩ. Това призна пред БНР международният анализатор Валентин Вацев.

Реклама

Той уточни, че има твърдо правило, че който е бил клиент в търговията с оръжие на Америка, не може да влезе в списъка по „Магнитски“. Така Баце си купи индулгенция с нашите пари…

Според Вацев всички политици в България се борят за почетното звание „главен американофил“, но те трябва да помнят, че никой от тях няма зад гърба си Америка“.

По думите му България е „периферна капиталистическа страна с увреден суверенитет“. Той смята, че затова политическата класа се опитва непрекъснато да се хареса на САЩ.

Що се отнася до доставка на осемте F-16, всичко вече е ясно: цената е точно 1,256 млрд. долара, като шест от самолетите ще получим през 2023 г., останалите два през 2024 г.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар