Бомба! Бойко предложил 500 милиона евро и евтина работна ръка на “Фолксваген” ако дойдат у нас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“България е по-добро местоположение от всяка страна в региона по отношение на инвестиционния риск”. Така българският премиер Бойко Борисов защитава пред германското издание Handelsblatt тезата, че нещата за новия завод на Volkswagen не са решени.

Интересното е, че Борисов говори пред германската медия в писмен вид. Според написаното, българският премиер изброява следните конкурентни предимства на България – добра данъчна система (изтъква се корпоративният данък от 10%), удобни за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетана с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд. Бойко написа писмото си до германската медия, заради факта, че много медии обявиха че, Турция печели инвестицията и защото е обещала да даде държавна помощ за изграждането на самия завод, както и да има данъчни облекчения.

“Българското правителство предложи на Volkswagen максимална допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона”, казва Борисов. Но според източници става въпрос за 500 милиона евро държавна помощ, защото освен онова, което е позволено от ЕС на Германският завод, според думите на Бойко Борисов ще им бъдат изградени всички комуникации и пътища около завода за сметка на държавата. Германската медия обаче цитира документ, с който разполага, според който периодът на процедурата за одобрение на завода на VW в България е от 180 до 210 дни.
Самата процедура е описана като “сложна”. Според Handelsblatt, българският премиер е настроен “еуфорично” и то доста. Той обещавал да покаже на Volkswagen, че ще бъде “най-лоялният партньор на най-големия автомобилен гигант в света“. Българският премиер се позовава и на добрите условия за германските инвеститори в миналото. “Нашето бъдещо сътрудничество с Volkswagen и други немски компании е гарантирано от най-добрите търговски и икономически отношения, които постигнахме в рамките на ЕС”, твърди българският премиер. “Продължаваме да бъдем в процес на безкраен подбор. През последните месеци прегледахме различни опции за местоположението на новия ни завод. Сега има списък с предпочитани дестинации.
След фазата на проучване, следва фазата на преговори с останалите кандидати”, заяви говорител на VW. Handelsblatt напомня, че Борисов поддържа добри отношения с германския канцлер Ангела Меркел и че е помогнал за избора на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия, но пък Фолксваген отдавна са показали, че не се притесняват от това да не обръщат внимание на политическите детайли, когато сключват сделките си.
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/500_7.html?m=1

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар