Бомба! В разгара на чумата агенцията по храните е обявила спешни поръчки за направени разходи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българската агенция по безопасност на храните е обявила няколко експресни обществени поръчки за покриване на разходи по загробване на умъртвени заради чумата по свинете животни.

Поръчките са за милиони левове, повечето са от началото на август и с мотива за форсмажорноост на ситуацията те са преминали с пряко договаряне, съобщава в. “Сега”.

Поръчките са дадени на големите свинекомплекси. Изданието посочва, че те са бързи, но в същото време са обявени доста след като е започнало и даже приключило умъртвяването на животни в съответните райони на страната. Четирите поръчки са за областите Русе, Велико Търново и Силистра и са общо за 5.1 млн. лв.
По тях са предвидени отделно пари за дезинфекция на стопанствата извън свинекомплексите, като тя е възложена на една и съща фирма – “Биоконтрол Корпорация”, и е на стойност 1.3 млн. лв. без ДДС.
През първата седмица на август агенцията е пуснала поръчка и за доставка и монтаж на техника за изследване на проби. Тя е за 450 хил. лв. Компанията, която я спечели, ще трябва да обучава и екипа на агенцията как да работи с техниката в разгара на заразата, отбелязва вестникът.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар