Бомба в съда: ГЕРБ са репресирали свидетелите по “Суджукгейт”!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Месарят от Добрич, който стартира “Суджукгейт”, като се осмели да заяви, че ексдепутатът и местен лидер на ГЕРБ Живко Мартинов, го е изнудвал за тонове деликатес, вече е… бивш месар.

“Нямам бизнес вече. Приключи.

– Как приключи?

– С актове, запори и затваряне на цеха.”

Това обяви с неохота днес Антон Проданов на журналистически въпроси. Той за пореден път каза, че в областния град след раздухването на случая и подадената под натиск оставка на Мартинов от парламента, се е разразила “тотална репресия срещу всички свидетели”.

Прокуратурата твърди, че местният гербер Мартинов е изисквал от Проданов с четири отделни деяния, 4 тона суджук, а също 30 кг телешка пастърма и пак толкова филе “Елена”. Обяснявал, че такива внушителни количества са му необходими, да ги носи “на г-н Бойко Борисов и на други високи хора от ГЕРБ“.

Проданов дойде лично днес и се конституира и като частен обвинител, и като граждански ищец на стартиралото дело в Специализирания наказателен съд. Фалиралият колбасар претендира в рамките на наказателното дело и да си възстанови сумата от 36 168,20 лв. Сам каза, че неимуществени, т.е. – морални вреди, няма да търси.

Днес Спецсъдът уважи молбата му и проведе т нар. предстартово разпоредително заседание.

Дори адвокатът на Мартинов – Христо Ботев, не се възпротиви делото по чл 214 (за изнудване) да тръгне по общия ред. Той се оплака само, че прокуратурта не е обърнала внимание на техните молби да се свалят ограничителните мерки срещу клиента му. Мартинов е с възбрани върху имоти, запор на сметки, парична гаранция и забрана да напуска страната, предаде Клуб Z.

Ботев още заяви, че твърдението, че Проданов е “предоставил” исканите количества суджук на Мартнов, не предполага изнудване, а доброволност.

“Този човек (Проданов, б.р.) е имал много сериозни проблеми с бизнеса, много преди да заговри за Живко Мартинов”, заяви адвокат  Ботев.

Предстои съдът да се произнесе за по-нататъшното развитие на делото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар