Бомба! Г*й стана шеф на сухопътните войски на САЩ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският Сенат потвърди номинацията на Ерик Фанинг за министър на сухопътните войски, предадоха световните агенции.

Барак Обама беше предложил Фанинг преди 8 месеца за поста, но процесът по одобряването му в Сената се проточи. Фанинг е първият открито обявил се хомосексуалист, който става министър на сухопътните войски. Преди той е заемал постовете заместник-министър на военновъздушните сили и началник на кабинета на министъра на отбраната Аштън Картър.

В края на януари на изслушване в Сената Фанинг изрази безпокойство от намерението на Пентагона да съкрати числеността на армията от 570 000 на 450 000 души. Той припомни, че това решение е било взето преди две години с цел бюджетни икономии, но по онова време групировката „Ислямска държава“ все още не е била такава очевидна заплаха.

Одобрените на номинацията на Фанинг в Сената се бавеше заради сенатора от Републиканската партия Пат Робъртс от щата Канзас. Когато накрая той получи уверения от Пентагона, че затворници от Гуантанамо няма да бъдат местени в центрове за задържане на сухопътните войски на американска територия, той реши да подкрепи номинацията на Фанинг. Министърът на сухопътните войски е цивилен специалист, отговарящ за въпроси, касаещи личния състав, резервистите, инфраструктурата и покупките.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар