Бомба! Ето защо Мутафчийски ни държа заключени и 200 000 останаха без работа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Narod.bg разкри защо мерките срещу коронавируса бяха ненормално натегнати до степен, че цяла България да стои под ключ, а бизнесът да фалира, като остави близо 200 хиляди без работа – ген. Венцислав Мутафчийски е хипохондрик!

Само пред Narod.bg близък приятел на шефа на Националния оперативен щаб призна, че професорът живеел в постоянен страх да не се разболее и умре от някоя страшна болест. Фобията му се обострила сериозно именно покрай коронавируса. Затова и генералът предал страховете си на цяла България, като успял да убеди премиера Бойко Борисов, че само пълната изолация ще ни извади от кризата.

Именно хипохондрията на Мутафчийски обяснява и репликата, която буквално го закопа и му изтръгна изпод носа така желаната политическа кариера: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”, която каза в интервю пред Миролюба Бенатова.

Реклама

В коментар за Narod.bg психотерапевтът д-р Венета Стоянова обясни, че хипохондрията е вид невроза, тревожно разстройство, което се характеризира с прекален страх и тревога за здравето. Този страх е ирационален, обсебващ и подтиква страдащите да си правят непрекъснати изследвания и да посещават различни специалисти. Към хипохондрията се отнасят фобийните състояния от различни видове болести.

Хипохондриците се откъсват от ежедневните си интереси и задължения, изгубват радостта от живота, апетита им намалява, появяват се безсъние и главоболие (симптоми на депресия) и те наистина започват да живеят с мисълта, че са тежко и неизлечимо болни. Те не мислят за нищо друго, освен за своето заболяване, постоянно се държат за „болното място“, мерят си кръвното, пулса, зорко се самонаблюдават.

50% от страдащите имат симптоми, необяснени медицински, което много доближава хипохондрията до психосоматичното разстройство.

narod.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар