БОМБА! И “патриота” Каракачанов с евтин апартамент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В серия от постове в личния си фейсбук профил журналистът Димитър Байрактаров разобличи
министър Каракачанов като пионер в схемата “Апартамент гейт”.

Оказва се, че Каракачанов още през 2017 г. се е сдобил с апартамент от 210 кв.м. в елитен софийски квартал, като е извършил замяна със стария си апартамент. Каракачанов и съпругата му е трябвало да доплатят и 70000 лева на продавача, които обаче са разсрочили като заем за изплащане във времето напред.

Новият апартамент на Каракачанов в крайна сметка е стъпил на цена от 643 евра на кв.м., което според брокери е абсурдно ниска цена за жилище в този район.

Експертите твърдят, че в този район много трудно се освобождават жилища за продан, но ако това се случи жилището се продавало буквално за няколко дни на цена не по-ниска от 2000 евра на кв.м.

Експертите не откриха такава обява за продажба на апартамент, закупен от Каракачанов,
което според тях може да се случи само ако собственикът е известил определен кръг близки лица за
продажба на жилището. Те обаче недоумяват защо на фирмата собственик е било необходимо да извършва замяна на такава ниска цена и да разсрочва разликата в цената когато е могло всичко това да стане на много по-висока цена при това изплатена изцяло.

Интересна подробност е, че фирмата продавач на апартамента е била само с един служител, а основната и дейност е отдаване на собствени жилища под наем. От тази си дейност тя е реализирала прилична печалба, тъй като както казахме апартаментите са се намирали в елитен квартал на София.

Журналистът Димитър Байрактаров установява и друг факт и той е, че министър Каракачанов не е декларирал конфликт на интереси през 2017 г. за дължимите към фирмата продавач на апартамента му, което повдига много допълнителни въпроси. Именно поради тази причина той  призовава главния прокурор и КПКОНПИ да започнат незабавна проверка на министър Каракачанов.

Интересно е, че всички медии мълчат по този още по-скандален случай.

Ето линк от декларацията за публичност на имуществото за 2017 г. на Каракачанов:

https://register.caciaf.bg/2018/E9859A0A-9EBA-46C3-8213-51C6F908E11D87791.xml?fbclid=IwAR1bsuFAaMbmVMmn_kcVU60Fr22yfPxm5sTbYmnK3PDmkc23oQwblaWwWfM

Ето линк и на декларацията за конфликт на интереси за 2017 г. на Каракачанов:

https://www.parliament.bg/pub/REG/172450Krasimir_Donchev_Karakachanov_t.2.PDF

източник: http://www.bnews.bg/article/258786-bomba_zhurnalistat_dimitar_bayraktarov_zakova_karakachanov_v_shemata_apartament_geyt

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар