Бомба! Кабинетът се разпада заради Лорер и Сарафов

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инатът на ПП да издигне за еврокомисар Даниел Лорер може да разтури коалицията и правителството, донесоха пред ПИК двама независими един от друг депутати от ПП и ГЕРБ.

Този път партията на Борисов не била склонна на компромиси и щяла да издигне за поста Екатерина Захариева. Нейният профил се вписвал в предпочитанията на Еврокомисията за дама с европейски профил, принадлежаща към партия от европейското семейство.

Беше ясно, че постът принадлежи по право на ГЕРБ, ПП не членуват в европейското семейство, но Кирил и Асен са крайни в нахалството си и желанието да предизвикват постоянно Борисов, обобщават ситуацията нашите източници.

В управляващата коалиция зрее и друго напрежение – заради ултиматума на Христо Иванов, че ДБ ще излезе от кабинета, ако Борислав Сарафов не бъде изтеглен като главен прокурор. ДБ стяга по темата и протест в петък. Иванов е поискал Борисов и ДПС да наредят на лобито си във ВСС да деактивират кандидатурата на Сарафов в най-бързи срокове.

Това обаче по никакъв начин не се нрави на лидера на ГЕРБ, който разчита новият главен прокурор да ревизира искането на имунитета му.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар