Бомба! Маргините броили 50 млн. лв. за хотел на Ветко Арабаджиев докато той самият е в ареста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Перлата в короната на хотелската империя на Ветко и Маринела Арабаджиеви има ново име. „Виктория палас” в Слънчев бряг вече се казва „Империал палас” и работи на пълни обороти с новия си собственик.

Малко след ареста на сина им Вълчо миналата година, докато Ветко и Маринела все още се криеха при Жоро Шопа в Испания, хотелът с 950 легла на първа линия в курорта беше продаден за 50 млн. лева. Фирмата-купувач се свързваше братя Маргини, пише „Галерия”.

Всъщност собственик е 29-годишният Мартин Маринов. Той е син на Димитър Маринов, известен в Пловдив като Средния Маргин, защото е по-малък от Красимир, но по-голям от Николай. Последните двама са свързани с борческата групировка СИК от близкото минало.

Десетки пъти са задържани за различни криминални прояви. Съдиха ги за подготовка за убийството на Любен Гоцев, Дамян Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, но бяха оправдани. Николай Маринов – Малкия Маргин беше обявен за издирване през 2010 година заради убийството на радиоводещия Боби Цанков, а Красимир Маринов го обвиниха като тартор на една от наркогрупите на Сако.

Години по-късно обаче и двамата се разминаха с присъдите и обвиненията срещу тях бяха свалени. От пет години насам не  са се замесвали в шумни акции на МВР и живеят спокойно в България и Испания, където имат имоти. За разлика от тях брат им Димитър никога не се е забърквал с мутри и престъпления.

Единственото петно в биографията му е, че е бил агент на Държавна сигурност. Точно неговият син Мартин е избран от фамилията да стане официален собственик на „Виктория палас”, за да не се свързва пряко с Красимир и Николай Маринови, издават запознати пред вестника. Иначе хотелът печелил за цялата фамилия. Средният брат Маргин, който живее в Пловдив и родния си Смолян, развива бизнес с казина, но мащабът не е голям.

Преговорите за продажбата на хотела в Слънчев бряг между Маргините и Арабаджиеви започнали много преди прокуратурата да започна разследване срещу тях. Говори се, че посредник между фамилиите е бил Евелин Банев – Брендо, който тогава очакваше решението на последната инстанция по дело срещу него на свобода. Според документите по сделката, цената на петзвездния „Виктория Палас” е точно 50 363 345 лева, научи Lupa.bg.

Миналата седмица от антикорупционната комисия съобщиха, че внасят иск в съда срещу Арабаджиеви за имущество на стойност 380 милиона лева. На прицела на КПКОНПИ е ролс ройс „Фантом“, джип рейндж-роувър, лични имоти и банкови сметки, както и пет хотела.

Сред тях обаче не е продаденият „Виктория палас”, който вече работи под новото име както и други шест хотела в Созопол, Пампорово и Пловдив.

Делото срещу Арабаджиеви за пране на пари данъчни престъпления започва на 18 февруари. Ветко и Маринела са в болницата към затвора заради тежко здравословно състояние. На свобода с парична гаранция и синът им Вълчо, както и останалите петима подсъдими. „Делото ще бъде върнато на прокуратурата за доразследване. Има много неточности в обвинителния акт“, твърдят от Специализирания наказателен съд.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар