Бомба! Мутрата е пред инфаркт: Президентът Радев с най-висок рейтинг в държавата

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доверието на българските граждани към премиера Бойко Борисов продължава да пада. Ако през юли 23.1% са вярвали на лидера на ГЕРБ, сега този процент е 20.3%. За сметка на това отрицателните оценка за Борисов нарастват до от 49.3% на 55.8%.

 

Президентът Румен Радев запазва положителен баланс в доверието на българските граждани, той също бележи слаб спад в положителните оценки. Доверието към него е 51 процента и той е най-одобрявана политическа фигура у насНо също е изгубил част от доверието на избирателите.

 

Близък до рейтингът на премиера е този на лидера на БСП Корнелия Нинова, която отчита 19.8% доверие. Непосредствено след тях се нарежда лидерът на „Демократична България” Христо Иванов с 15.5%.

 

От коалиционните партньори на ГЕРБ относително най-високи са оценките за Кр. Каракачанов с 12.1% положителни оценки, но и при него, както при всички лидери от този спектър, е налице прогресивен спад в доверието, отчита „Алфа Рисърч“.

За сметка на това лидерите на новопоявилите се политически формации – Слави Трифонов и Мая Манолова получават по-голямо доверие. За шоуменът положителните нагласи са 36%, а за Мая Манолова – 32.9%.

 

Коренно различна е ситуацията при лидера на третия нов проект Цветан Цветанов, който към момента на лансирането на „Републиканците“ стартира с 3% лично одобрение.

 

Подкрепата за антиправителствените протести остава висока – 36.1% от интервюираните отговарят, че подкрепят напълно протеста, а 30.1% по-скоро го подкрепят. Въобще не го подкрепят едва 14,3%, а 19,5% по-скоро не го подкрепят.

 

Одобрението към правителството се установява на критичните 12.8%, а към парламента спада до 7.6%, при над 60% недоверие.

 

Главният прокурор Иван Гешев, който зае поста с 27% подкрепа сега се одобрява от 12.2%, при 54.6% критични оценки. Единствено полицията успява да увеличи нивата си на доверие, като през септември положителните оценки за дейността й, обратно на ситуацията през юли, започват леко да доминират над отрицателните (30.2%:27.7%).

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар