Бомба! Наш полицай взе „мокра поръчка“ от любовницата си и разстреля съпруга ѝ в Гърция

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нашенски полицай и любовницата му българка ще търкат доживот наровете на гръцките затвори, заради жестоко убийство, организирано като по филмите.

Жертвата им – 63-годишният кардиолог Христодулос Каландзакис, бе застрелян с 4 куршума на 7 октомври 2017 г. в „Мерцедес“-а му на остров Крит, докато отива при пациент, пише „Труд“.

 

Организатор на покушението е жена му Дешка Говедарова, а спусъкът натискал 39-годишният Красимир Карчев. Полицаят си взел тридневен отпуск, за да изпълни „мокрото поръчка“. Целта била двамата да заживеят щастливо с парите, наследени от Каландзакис.

Христодулос Каландзакис и българската му жена Дешка Говедарова живеят богато в голяма къща в Сития. Лекарят е уважаван и търсен. Пари не липсват – само спестяванията на съпруга в банка са над 1 млн. евро.

Дешка Говедарова ръководила с есемеси действията на убиеца.

Нашенката се запознава с него, когато е била наета за домашна помощница в дома му. Двамата имат голяма разлика – цели 25 години. Това не пречи Христодулос да се влюби в българката и да предприеме решителна крачка – да се разведе с жена си и да сключи брак с довчерашната прислужница. Ражда им се дете и идилията изглежда пълна.

 

Идва ден, в който Дешка среща във фейсбук приятеля си от училище – полицаят Красимир, с когото са от Казанлък. Старта им любовта пламва виртуално през октомври 2016 г. От началото на новата им връзка до убийството Дешка праща пари на любовника си – по 400 евро, на редовни интервали.

„Знаех, че е омъжена и чаках да поиска развод“, казва Карчев пред полицията и твърди, че приятелката му е имала големи проблеми в брака си, така му била споделила. Вместо да се разведе, Дешка измисля план как да се отърве от мъжа си и да стане наследница на парите и имотите му. По-късно пред съда българката ще се обявява, че няма нищо общо с убийството и престъплението е самостоятелно решение на любовника й.

 

 

„Нямам нищо общо с убийството и решението на Красимир да убие съпруга ми. Животът ми е унищожен. Той дойде тук и се оправдава“, заяви Дешка пред гръцките магистрати. Тя призна, че са имали любовна връзка, но съпругът й грък не позволявал да се разведат. Доказателствата обаче я „заковават“. Няколко есемеса, изпратени на Красимир на фаталния ден пращат и Дешка зад решетките.

Полицейските служители, които са претърсили дома на лекаря след убийството, са намерили мобилния телефон на съпругата му, която не е успяла да изтрие уличаващите съобщения. В предпоследния есемес 38-годишната българка пише на убиеца: „Може да се наложи да го отменим. Може с него да отиде и брат ми, за да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш. Ако е необходимо, не“.

 

Христодулос трябвало да отиде спешно при пациент, въпреки че имал рожден ден – навършвал 63 години. Дешка му честитила, помахала след „Мерцедес“-а му и последното съобщение на Красимир: „Сега тръгва. Сам е в колата“. Карчев чакал в засада на метри от къщата на жертвата. Българинът, маскиран като ловец, го екзекутирал хладнокръвно, стреляйки през панорамното стъкло на автомобила. Но не знаел, че имал свидетел – 73-годишен съсед, който се обадил в полицията. Показанията на очевидеца довели до ареста на българина.

Красимир вече веднъж отложил екзекуцията на остров Крит. На 23 септември той се приготвил да застреля доктора, но наоколо имало хора и отказал. Прибрал се в България и се върнал обратно на 6 октомври. Приятели на гръка твърдят, че в последно време кардиологът се страхувал за живота си. Знаел, че съпругата му си има любовник от България и се съмнявал дали детето е негово. Искал да бъде направен ДНК тест, но така и не доживял да види резултата.

Пред разследващите Красимир веднага си признал, че е натиснал спусъка, но твърдял, че е бил заплашван от Христодулос. Той твърди, че ходил в Гърция да спасява Дешка от брака й, поемал цялата вина, но доказателствата, че любовницата му е съучастничка, били неопровержими.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар