Нинова

Бомба! Нинова изхвърча от БСП заради неплатен членски внос от 10 бона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова може да се раздели не просто с председателското си място, но и с членството си в БСП заради системно неплащане на членския внос. Над 9600 лева дължи тя по информация на източници на Lupa.bg на “Позитано” 20, натрупани основно в последната година.

А новината, че министърката на икономиката удобно е “забравила” да внася 10 на сто от заплатата си като народен представител, а после и като шеф на ведомство, както е разписано по устава на левицата, разкри в нова порция писма до пленума на БСП доскорошната й дясна ръка Йордан Татарски.

В новите разкрития след изпратената сутринта докладна записка от него, насочена срещу шефа на кабинета на Нинова Калоян Методиев, мустакатият социалист посочва, че т.нар. Другарски съд ще трябва да разгледа сигналите му срещу Корнелия.

Тъкмо Общопартийната контролна комисия ще трябва да се занимае и с финансовите дългове и забавяния на соцшефката, както определя устава на партията.

Макар там да не се уточнява колко точно вноски от членската лепта трябва да е просрочил член на Столетницата, за да бъде изключен, става ясно, че системното неплащане се наказва, при това сурово. А Татарски намеква в писмото си, че Нинова не е внасяла отдавна.

Социалисти уточниха за Lupa.bg, че докато редовите членове от район “Оборище”, където членува и Кака (както я наричат – б.р.), изплащат сумите директно там, то депутати и министри са длъжни да се отчитат директно в централата на “Позитано” 20.

Припомняме и че самият Татарски, преди да бъде закаран лично от Нинова в Министерството на икономиката и индустрията като главен секретар, а след това да бъде изхвърлен от нея, бе шеф на деловодството на партията. “Той е наясно с всички шашми, включително и с членския внос на Нинова”, убедени са бесепарите. И се възмущават, че само един неин тоалет и чанта би могъл да покрие вноските й за няколко години назад.

“Докато тъне в разкош, местните структури не получава и стотинка и тънат в мизерия”, оплакват се те.

Според тях не е далеч времето, в което натиреният от Нинова Татарски ще пропее не само за вноските й към партията, но и за взетите решения от Националния съвет “на подпис” през пандемичните години. Но според тях засега мълчал, защото бил наясно, че и той е участвал в схемата за съставяне и парафиране на документи с невярно съдържание, което според законите се окачествява като престъпление.

Ето по кои членове на Устава на БСП може да бъде ударена Нинова, в случай, че ОПКК предприеме проверка за “висящите” й членски вноски:

Чл. 9, ал. 1. гласи:

“български гражданин, имащ избирателни права, който приема Програмата и Устава на партията, членува и работи в една от основните партийни организации и плаща редовно членски внос.

Чл. 11, ал. 6 напомня:

“6. да заплащат редовно членския си внос в размер и по начин, определени с решение на НС на БСП.

А чл. 13 уточнява: “3. поради неучастие в работата на ОПО и неплащане на членския внос без уважителни причини повече от една година, което се констатира на събрание на ОПО или от ОбС (РС) на БСП, или от ОбКК (РКК) на БСП;

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар