БОМБА! Оставката на Цачева е камуфлажна! Вижте как замазаха очите на народа!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Двамата почти приятелски се разделиха, което значи, че или Цецка е много виновна, или всичко е камуфлаж.

Борисов и любимката му разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството, се казва още в информацията.

Министърката на правосъдието беше привикана рано сутринта на „Дондуков“ 1 по повод скандала с апартаментите на политици от ГЕРБ.   Малко по-късно дойде и новината, че Цачева  хвърля оставка.

 

„Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел“, заяви Цачева. По думите й  в неговия кабинет спокойно е обяснила за пореден път и на него при какви условия и как е сключила сделката: „Натиск категорично не е имало от страна на премира. Отношенията ни са коректни. Проведохме един спокоен разговор с него тази сутрин. Той подкрепи решението ми за оставка“, обясни тя.

„Моето убеждение е, че докато вървят проверките на Антикорупционната комисия и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието, поради което едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече“, каза още Цецка Цачева.

Оставката на Цачева е камуфлажна.

Тя служи просто като гръмоотвод на народния гняв.

Това се вижда между редовете на изказването й.

Дала я спокойно, Борисов я приел спокойно.

След това се затичала по партийни работи към Стара Загора и чак там даде интервю.

Борисов мълчи.

Оставката трябва да се гласува от парламента, а там са ГЕРБ и патриотите и патерицата им Марешки. Плюс ДПС.

Познайте как ще гласуват!

Тази сценка сме я гледали отдавна. И с Делян Добрев, и с Бисер Петков и с други министри.

Цецка уж много иска да се оттегли, но кой знае защо си взима отпуск и чака да свършат проверките.

А антикорупционната комисия е назначена от Цветанов.

Познайте какви ще са резултатите от проверките!

И дали с днешната си строгост и искане на оставки Борисов не ни хвърля само прах в очите и не разиграва поредния цирк!

И дали Цецко и Цецка няма да се върнат на бял кон след изборите?

Почакайте и ще разберете сами.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар