БОМБА! Партията на Лютви Местан пред закриване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сотир Цацаров е разпоредил на Върховната касационна прокуратура проверка на дейността на ПП ДОСТ, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Предметът на проверката е съответствието на дейността на разпоредбите на Конституцията на Република България и Закона за политическите партии и така евентуалното наличие на предпоставките по чл. 149 ал. 1 т. 5 от Конституцията (искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическа партия) или по чл. 40 ал. 1 т. 1 и т. 2 от Закона за политическите партии /иск до Софийски градски съд за разпускане на политическа партия/.

 

Причината за проверката е публикуваната на 26 март 2019 г. декларация на ДОСТ за организиране и провеждане на „Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство“.

 

На 17 март националното ръководство на ДОСТ реши да стартира подписка за признаване на турско малцинство в България. Това е историческо решение, обявиха тогава лидерите на ДОСТ, съобщи още тогава 24rodopi.com

 

Вчера пък евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО призова за намеса на Главна прокуратура и за обявяване на партията на Лютви Местан за противоконституционна.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар