Пеевски Цацаров Гешев

Бомба! Превратът вече е факт – в петък, 13-ти, прокуратурата пое държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров ДАНС, СЕМ и КРС влизат на проверка в Българско национално радио. Това съобщи пресцентъра на самото радио. На всеки от тези органи са поставени конкретни задачи. Служители на ДАНС веднага са започнали снемане на обяснения от генералния директор на БНР.

Проверката е по повод на обявеното прекъсване на излъчването с обяснение за планирана техническа профилактика, но и след получаване на писмо от ДАНС, че така се създава опасност за застрашаване на националната сигурност. Самата проверка се ръководи от зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Не знам колко българи в петък следобед са си дали сметка, какво означава това. Проверка може и трябва да се назначи за прекъсването. Но като какъв главният прокурор разпорежда на ДАНС, която агенция е част от изпълнителната власт.

На КРС – орган, чиито членове се избират от Народното събрание.

На СЕМ, който е независим орган, членовете на който също се гласуват в парламента.

Припомняме, че по време на преврата на 8-и срещу 9-и септември 1944 г., Националното радио е превзето някъде към 4:00 часа сутринта.

В 6:25 новият министър-председател Кимон Георгиев прочита по радиото предварително подготвена Прокламация към българския народ и обявява състава на новия кабинет. Превратът е обявен за успешен, властта е свалена, идва ново правителство.

 

Така стават тези неща, опитът не е забравен.

 

Евреите имат поговорка: Щом има съмнения, отговорът е очевиден.

 

Честита демокрация, немили и недраги българи!

 

Фрог нюз

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар