Бомба! Руското правителство подава оставка

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руското правителство при министър-председателя Дмитрий Медведев обяви, че ще се оттегли. Това съобщи в сряда руската информационна агенция TAСС, позовавайки се на ръководителя на кабинета. Президентът Владимир Путин ще назначи ново правителство и ще възложи на досегашното да остане на поста дотогава, предаде Интерфакс.

Информационната агенция цитира самия Медведев. Путин ще го назначи за заместник-ръководител на Съвета за сигурност. Там той трябва да отговаря за отбраната и сигурността, съобщи Интерфакс.

По-рано в четиричасовата си реч пред нацията президентът Владимир Путин обяви, че иска да даде на Парламента повече власт с конституционна реформа. Освен всичко друго, депутатите трябва да определят премиера в бъдеще.

Също така критериите за кандидати за президент трябва да бъдат затегнати. Въпреки това Путин възнамерява да се придържа към силната президентска система. За тази цел той ще предложи референдум за конституцията.

Критиците обвиняват Путин, че работи за това как да се задържи на власт след 2024 г., когато мандатът му като президент приключва и той трябва да се оттегли според конституцията.

Очаквайте подробности! 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар