БОМБА! Сделката на Цветанов е нищожна заради Артекс, секат юристите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Юристът В. Сардарев направи безпристрастен правен коментар на сделката за купуването на апартамента на Цветан Цветанов, която се оказва недействителна:”Ако Мирянови са “продали” на Артекс Инженеринг 2005-5 този апартамент за посочената сума ,при изповядване на сделката пред Нотариус трябва да е декларирано пълно заплащане от страна на фирмата към частните лица-продавачи Мирянови.

По банков път трябва да има превод на тази сума и личната сметка на Мирянови трябва да е заверена с тая сума ! Но в “активите” на тази фирма няма такива пари!!! Защото тя е без дейност до този момент.

От кого тая фирма е “взела” тези пари да плати на Мирянови? Ако фирмата е “взела на заем” парите от Мирянови ,то това е симулативна сделка/може да бъде прогласена като нищожна/т.е.

Няма такава сделка…

От там нататък всичко е нищожно…При първата сделка се декларира пълно заплащане и се плащат съответни местни данъци и Такси/Нотариални и за вписване в АВ.Ако няма реално движение на пари по банков път,това значи че е подадена невярна декларация пред Нотариуса изповядал сделката и самия той не е направил необходимата проверка…Не може собственост на апартамент на такава цена да се “прехвърли” на фирма/па макар и твоя собствена фирма/без да има реално плащане!”.

При разваляне на сделката, Цветанов не може да си върне апартаментите лесно, тъй като последващата сделка за жилищата му на Латинка е стигнала до втори купувач след Артекс, а той вече се смята за добросъвестен.

Така, ако се спазват законите в България, не би трябвало той да е собственик на Апартамента с ВИП асансьора на Латинка, нито на старите на Елемаг.

Снимка: Свободна Европа

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар