Бомба! След изборите ГЕРБ приемат забрана за колите с десен волан

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Подготвя се забрана на колите с десен волан в България. Според запознати Герб ще е я внесат веднага след изборите в Парламента и тя ще мине много бързо на две четения.
Причините били, че шофирането с десен волан било опасно и създавало риск на пътя, мотивира се депутатът Тома Биков  който внася законопроект за забраната. „Ако човек спазва знаците и правилата за движение, няма никакъв проблем”, твърди шофьорът Кирил пред Нова телевизия.
Автомобилите с десен волан са значително по-евтини. Ако спестим при покупката обаче, впоследствие ще платим в сервиз за смяна на волана. А това не е толкова просто, колкото изглежда. На практика, освен самото кормило, цялото табло трябва да се промени. Заедно с всички електронни и механични компоненти. Цената варира и може да стигне до 2-3 хиляди лева.
Носи и рискове, ако не попаднем на съвестен специалист. Точна статистика за броя на колите с десен волан у нас и катастрофите с тяхно участие няма. От началото на годината обаче медиите изброяват поне 10 такива случая.
В София загина моторист при удар с микробус с десен волан.  Припомняме, че преди време същото предложение внесе и Георги Кадиев от БСП като тогава в  предложението си за промяна в закона Кадиев посочва, забрана за движение или регистрацията на коли с десен волан имало в 16 европейски страни. Сред тях – Словакия, Полша, Хърватия и Сърбия.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_743.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар