Бомба! Съдът поряза НАП и отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Божков

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Административният съд в София отмени запори върху фирмата на Васил Божков “Ню Геймс” за 300 млн. лв., наложени от НАП. Първото решение за отмяна на запори в размер на  273.150 млн. лева от фирма “Ню Геймс” АД за обезпечаване на искано от държавата вземане. Става дума за запорирани банкови сметки, депозити, вещи и пари в трезори, суми на доверително управление в банка, както и 16 автомобила. Решението на съда е окончателно.

Второто решение касае постановление за налагане на предварителни обезпечителни мерки, издадено публичен изпълнител. Става въпрос за обезпечение от 22,5 млн. лв. Запорът е наложен с мотив неплатен корпоративен данък на “Ню Геймс”.

“На първо място датата на издаване на заповедта за възлагане на ревизията почти съвпада с датата на издаване на искането за налагане на обезпечителни мерки. Основателни са доводите на жалбоподателя, че в рамките на няколко работни дни ревизиращите органи не са могли да определят предполагаемият размер на задълженията, както и наличието на предпоставки, че събирането на вземането ще бъде затруднено или невъзможно”, казват магистратите.

През март фирмата на “Ню геймс”, чрез която Божков оперираше “Националната лотария”, поиска от Софийския градски съд да я обяви в неплатежоспособност и несъстоятелност.  От молбата на дружеството до съда става ясно, че дружеството не може да извършва никакви плащания, тъй като всичките му банкови сметки са запорирани със заповеди на Националната агенция за приходите.

Лотарията остана без хазартен лиценз след нарочни промени в Закона за хазарта и дейността по предлагането на “билети на късмета” бе прехвърлена към държавното тото.

Държавата се задейства срещу укриващия се в Дубай бизнесмен след сигнали от бившите му бизнес партньори и собственици на “Ефбет” братя Найденови за 700 млн. лв. неплатени такси към хазната от хазартните му компании.

Срещу Божков бяха повдигнати редица обвинения, сред които за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, както и за подбудителство към убийствата на четири лица и за изнасилвания.

Източник: banker.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар