БОМБА! Цветановото протеже, Александър Ненков, е вносител на поправката “Артекс”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съсед на Цветан Цветанов в блока със заменените му апартаменти на ул. Елемаг, освен негов подчинен като председател на ПГ на ГЕРБ, е депутатът Александър Ненков, който е вносител на промените в Закона за устройство на територията.

Те облагодетелстват фирмата Артекс, която пък през 2018 г. продава на супер ниска цена на политика нов суперлуксозен апартамент с частен ВИП асансьор срещу старите му 2 и доплащане (то покрива само цената асансьора).

Александър Ненков не просто е юрист и вносител на текста, син е на донеотдавнашния конституционен съдия Румен Ненков и на шефката на КЗК Юлия Ненкова, която пък е заместник-кмет по правните въпроси в началото на строежа, заради който Артекс спестява 260 000 лв., защото не е необходимо да плаща ново разрешително, плюс още 3 г. срок за градеж на небостъргача си до хотел Маринела.

Въпреки твърденията от петък на Ненков, че законът няма обратна сила, факт е, че внесената от него промяна послужва за писмо, което МРРБ издава на главния архитект на София,

В събота фирмата заплаши медиите, които продължават да вадят разкрития по казуса със съд.

Интересно е, че в предаването ЕвроДикоф Данаил Кирилов – шеф на правната комисия в парламента се направи, че не знае за поправката Артекс в ЗУТ. Разкрития на Гласове обаче показаха с документи, че Кирилов идва от адвокатската кантора, която се афишира като обслужваща Артекс със заплахите си. Нещо повече – той и до момента е описван от фирмата като лектор на нейните събития, личи от сайта на Пенков, Марков и партньори.

Източник: 19 min

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар