Бомба! Цветанов чрез своя евроатлантически център е предложил формула за свалянето на Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цветан Цветанов чрез своя евроатлантически център е предложил формула за свалянето на Борисов.

Секретарката на Цветанов е била изненадващо засечена на бърз воайаж в няколко партийни централи, като се застояла най-дълго в централата  на Позитано 20.

Злите езици твърдят, че Цветанов обещал част от ГЕРБ да подкрепят вота против Борисов, в случай че се конструира нова формула на управлението до края на политическия живот на този парламент.

Понеже Борисов притежавал финансовия ресурс, който Цветанов е събрал за периода, до когато му беше дясна ръка е настоявал, че няма как да бъде свален кабинетът Борисов-3. Дори и язовир Искър да пресъхне и гр. София да остане без вода. Единственият вариант, според него бил да се образуват наказателни производства против министрите на Борисов и неговите кметове и областни управители, като Цветанов е обещал да предаде цялата необходима и налична у него информация по свои канали в прокуратурата.

Поискал е да бъде министър на вътрешните работи в новото правителство, за да е сигурен, че ще запази позиции в новата конфигурация. За да бъдат спокойни останалите политически сили, Цветанов предложил да разпределят пропорционално на гласувалите за тях всички постове в държавата, които са заети от хора верни на Борисов и се оставят тези, посочени от Цветанов.

Планът на Цветанов обаче срещнал сериозна съпротива в Корнелия Нинова, която заявила, че  нямало гаранция за нея, че Цветанов не цели просто да замени Борисов. Запознати обаче твърдят, че Корнелия е отказала, защото не желае да мине вотът, а планът на Цветанов не се вписва в стратегията ѝ да се наложи  като избран на конгреса на БСП лидер и след време да стане премиер на България, какъвто модел е договорила със САЩ. Списъците на БСП се готвели от Кирил Добрев, което сериозно я притеснявало дали ще успее да бъде избрана за председател на БСП, а на този етап тя се интересувала на първо място от това, от колкото да трупа пасив в правителство с вътрешен министър Цветан Цветанов.

Събитията в Русия обаче свалиха тази част от политиците там, с които Нинова е водила разговори, което прави планът Цветанов реален, още повече, че ДПС отдавна настоява за експертно правителство.

Марешки е поискал твърде много за да спре подкрепата си към Борисов, който пък му обещал нов бизнес – работа по водния цикъл на общините в България, която се очертава да го превърне от петролен и аптекарски бос в строител номер едно, което за Марешки е перспектива, която иначе няма да придобие в новата формула по плана на Цветанов.

При толкова противоречиви интереси и непрекъснати скандали в рамките на това правителство. Интересно ще бъде, какво следва. Но плана на Цветанов не е за пренебрегване и гласуванията на вота ще бъдат тест за това, какво ни чака през следващите месеци.

На ход вероятно е прокуратурата, която може да се намеси в една или друга посока преди вота

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар