Бомба! ЦИК може да дерегистрира Джамбазки от изборите, по искане на Кьовеши… Започва разследване на тризонета му в Париж

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Централната избирателна комисия може да извади Ангел Джамбазки от надпреварата за кмет на София.
Причина е постъпило искане от Европейската прокуратура, която преди дни встъпи в длъжност, след като Лаура Кьовеши бе утвърдена за главен прокурор. Член на ЦИК, пожелал анонимност ни съобщи подробности: “В искането на Кьовеши се посочва, че Джамбазки е евродепутат и като такъв подлежи на контрол от Европрокуратурата.
Той има достъп до пари на ЕС, и също – може да получава “стимули” за прокарване на определени закони. Брюксел трябва да провери от къде са средствата за тризонета, който струва 9 милиона евро и е над всякакви доходи от заплати”. Съгласно Изборния кодекс, лица които са разследвани, не могат да се кандидатират.
По принцип, до момента се разбираше да са разследвани у нас, но Европрокуратурата е призната за равнопоставен орган с решение на Съвета на ЕС. Т.е. и Кьовеши може да вади бандити от изборите. Изваждането от състезанието за кмет не засяга листата за общински съветници на партията му, която си е отделно.
Засега няма коментар от Джамбазки. Той от месеци твърди, че няма никакъв тризонет и това е фалшива новина. Обстоятелството обаче, че тризонетът се води на името на братовчед му, не може да заблуди румънката, която вкара в затвора двама премиери и безчетен брой министри и депутати.
 4udoslav
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_454.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар