Бомба! V велико народно въстание ще бъде подкрепено от 4 евродепутати (видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В 97-мия пореден антиправителствен протест в столицата отново движението по бул. “Цар Освободител”. Исканията оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията.

Присъствието не е масово. Ораторите подгряват за предстоящия голям протест в края на работната седмица.

Адвокат Николай Хаджигенов от “Отровното трио” каза, че в петък, 16 октомври, петото Великото народно въстание ще бъде подкрепено от четирима евродепутати. Това ще е стотният ден от началото на протестите.

На трибуната се качи и Рафаил-Росен Стефанов, който каза, че ГЕРБ е организирана престъпна група и добави, че тяхната цел е да крадат и източват пари.

Проф. Велислав Минеков заяви, че в Европарламента започва дебата за свободата на медиите и добави, че е важно да се знае кои са собствениците на медиите. Той коментира действията на ГДБОП, които миналата седмица объркаха адреса и нахлуха в апартамент на семейство по време на акция, и посочи, че ако това се е случило в друга държава ще има оставка на министъра на вътрешните работи и дори на премиера.

Арман Бабикян акцентира върху посещението на премиера днес в Козлодуй, откъдето обяви, че ще се строи 7-ми блок на АЕЦ-а и че ще има увеличение на пенсии и заплати.

Обещаното, нали знаете, не е като даденото, каза още Бабикян и иронично раздаде по малко пари – по 200 хиляди лева на цяло, на присъстващите на площада.

Бабикян определи думите на Борисов като заблуда преди избори и заяви, че така се купуват гласове.

“Няма вече кой да ти повярва, Борисов. Хората ще си гледат пенсиите, но няма да гласуват за теб, защото имат право на достоен живот. Никой не иска да бъде управляван от разбойници, но иска да има достоен прокурор, който да арестува тези разбойници. Държавата е обществен договор и ние ще напишем този договор”, заяви Арман Бабикян.

Малко преди 21 часа химнът озвучи площада, а след това протестиращите се отправиха на традиционното си мирно шествие до Орлов мост.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар