Бомбен терор влуди държавата (ОБЗОР)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сигнали за бомби, получени в няколко институции в страната и медии, вдигнаха на крак МВР и всички служби. За щастие, заплахите се оказаха фалшиви.

Под бомбен терор попаднаха БНТ, летищата в София и Пловдив и редакциите на в. “24 часа” и novini.bg.

Заплахите бяха получени на електронните адреси на “атакуваните” институции. В електронните съобщения до медиите терористите заплашват, че ще взривят цялата сграда и пожелават на журналистите “Приятен полет”. Отделно са били получени сигнали за поставени бомби и в полицията.

Интересно е, че в заплашителните съобщения пише, че бомбата е “засадена”. Това е ясен знак, че съобщението е преведено с гугъл транслейт, пише “24 часа”.

Подателят е [email protected] Същият имейл доставчик – www.cock.li бе използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 г. Съобщението се оказа фалшива новина.

Ето цялото съобщение:

“Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания “24 chasa” Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо. Приятен полет”.

По-рано днес сградата на БНТ беше евакуирана след получения сигнал за бомба и обстойно беше проверена от екипи на ДОТИ. Същата проверка минаха и летищата в София и Пловдив, без това да наруши графика на полетите.

Засега не е ясно кой стои зад т.нар. терористична група Orwell и дали името има нещо с писателя Джордж Оруел, автор на знаменитият антиутопичен политически роман “1984”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар