Бордът на Ню Йорк Таймс: Украйна да отстъпи територии в замяна на мир

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коментар на редакционния борд на „Ню Йорк Таймс“ от 19 май, озаглавен „Войната в Украйна става все по-сложна, а Америка не е готова“.

В него се излага тезата, че Украйна трябва да се откаже от част от териториите си, за да постигне мир – предложение, което е в противоречие с твърдата позиция на властите в Киев.

 

В коментара си „Ню Йорк Таймс“ пише, че е твърде опасно да се предположи, че Украйна може да спечели войната. Русия е твърде силна и Киев трябва да направи „болезнен компромис“, отказвайки се от някои територии в полза на Кремъл. Изданието твърди, че Америка няма полза да влиза в пълномащабна война с Русия, защото така ще се рискува мирът и сигурността в Европа в дългосрочен план.

Американците са шокирани от страданията на Украйна, но войната е далеч от бреговете на САЩ – инфлацията е доста по-важен проблем за американските гласоподаватели. Това важи и за проблемите с глобалните пазари на храна и енергия, пише още NYT. Решителна военна победа за Украйна над Русия, с която Киев да върне взетите от Москва територии от 2014 насам, не е реалистична цел. Да заставаш срещу реалността е болезнено, но такова е и преследването на „илюзорна победа“, гласи коментарът на американското издание.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар