Бориславова: Прокуратурата функционира като кол център за политици

Бориславова: Прокуратурата функционира като кол център за политици

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 Първият мандат става все по-токсичен след разкритията в прокуратурата, констатира Лена Бориславова, която оприличи обвинението на “кол център” за политици.

“Случващото се в последните дни е процес, започнал много отдавна. Още през 2013 година градският прокурор Николай Кокинов беше изобличен, че се намира в къщата на Бойко Борисов, че говорят за това как да се опъват чадъри, имаше записи. Сега изненадващото е, че по умишлено публичен начин прокуратурата сама се разобличава”, коментира бившата депутатка от ПП пред БНР.Бориславова подчерта, че промяна в прокуратурата е необходима, “защото не може да има справедливост и правосъдие, когато цялата прокуратурата функционира като кол център за политици”.


Тя е категорична, че ПП-ДБ не могат да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, защото се опитват да наложат нов модел в политиката – това, което кажеш в предизборната кампания, трябва да остане като дадена дума.

“Мандат на ГЕРБ – с премиер на ГЕРБ и с представители на ГЕРБ в правителството, е силно притеснително. Нямаме доверие в тяхната възможност този път да управляват прозрачно и справедливо. Във всички разговори, които имахме досега, никой не каза и дума, че моделът на управление досега не е бил правилен”, каза Бориславова.

“Ние сме в политическа криза и не можем да си позволим да отидем отново на избори, затова премиерът, който трябва да намери баланса и да поведе страната напред, трябва да е човек, на когото имаме доверие – че ако дневният ред се подмени, ще подаде оставка”, повтори тя тезата на ПП-ДБ.

Тя увери, че от коалицията осъзнават отговорността си и затова търсят работещи формули.

“Не чуваме обратна връзка по същество… Първият мандат – след разкритията на прокуратурата, става все по-токсичен и труден за реализиране”.

По думите ѝ на акад. Николай Денков е гласувано доверие и ако той реши, ще направи промяна в проектокабинета. 

Така е налице разнобой в коментарите на политиците от ПП-ДБ по въпроса – ще има ли ревизия на проектосъстава на кабинета “Денков”, или няма да има.

Асен Василев изключи такава, докато Ивайло Мирчев и Владислав Панев от ДБ са категорични, че вероятно ще има нови кандидати за министри, които са експерти. Към момента в списъчния състав не влизат представители на ДБ, а само политически лица от ПП.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар