Борислав Михайлов в НС: Тук съм дошъл като човек, а не като жертвено агне. Не искате фактите

Борислав Михайлов в НС: Тук съм дошъл като човек, а не като жертвено агне. Не искате фактите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за скандалите и протестите преди и по време на европейската квалификация България – Унгария на 16 ноември. Заедно с него беше и изпълнителният директор на централата Борислав Попов.

Очакваха се над 3500 фенове и до крайно десни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма„, каза Михайлов

БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва„, допълни шефът на родния футбол.

„УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи“, продължи Михайлов.

Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне. Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се тълкува от всеки или от всички тази дълга кореспонденция. Тук никой не иска фактите, а иска да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен“, каза още президентът на БФС.

Източник: БНР


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар