Борислав Михайлов си сложи снимка с фашистки символи в профила (ФОТО) – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само няколко дни след като дебютира с личен блог във „Фейсбук“, президентът на БФС Борислав Михайлов (или някой от неговите медийни съветници) направи голям гаф.

Като снимка на корицата в профила му  бе поставена такава с публика на трибуните по време на мач на националния стадион „Васил Левски“. Наред с българските трибагреници и плакат с лика на Апостола обаче се виждаха и хора, вдигнали ръка за фашистки поздрав, а също така и плакат с образа на генерал Христо Луков – военен министър в периода 1935-1938 г. и ръководител на профашистката организация Съюз на българските национални легиони (припознат в наши дни от неонацистки групи у нас като техен символ).

Самият Михайлов бе принуден през октомври 2019 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов да си подаде оставката заради подобни действия на публиката на мача България – Англия (0:6), включително и расистки обиди към английските футболисти. Тогава скандалът бе огромен, повечето европейски медии пуснаха снимки на хора от българската публика, позиращи с вдигнати ръце за фашистки поздрав, а УЕФА наказа националния ни отбор с мач без публика (този срещу Чехия) и глоби БФС със 75 000 евро.

РЕАКЦИЯ

Часове след публикацията на „Сега“ президентът на БФС реагира, като заличи скандалния кадър от профила си. Още вчера под снимката се появиха коментари, призоваващи тя да бъде премахната. И до последно имаше такива, но интересното е, че някои от мненията просто бяха изтрити (маркировката показваше, че има 16 мнения за снимката, но видими бяха едва 8). Това бе косвен признак, че Михайлов или отговарящите за неговия профил във „Фейсбук“ са видели коментарите, но въпреки това фотосът не бе премахнат, преди да бъде обърнато медийно внимание на темата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар