Борислав Сандов: България е обект на търговска агресия

Борислав Сандов: България е обект на търговска агресия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е обект на търговска агресия. Това заяви пред журналисти вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Той определи като извънредна ситуацията със спирането на доставки на газ за България от Русия. „Руската федерация, освен че не признава международните договори, свързани с човешки права и териториална цялост на други държави, се вижда, че не изпълнява и търговските договори, коментира той. България е обект на търговска агресия, защото се нарушава договор, а страната ни е редовен платец за доставката на газ“, обяви вицепремиерът.Според него с доставките на газ Русия се опитва да влияе върху политическата ситуация в България. „Вярвам, че ще се прояви зрялост в управленската коалиция, в българския парламент за това ние да не се поддадем на шантаж“, добави той.


По думите му трябва да се търси и общо европейско решение по казуса.

„Въпросът с изпращането на оръжия в Украйна трябва да се реши от българския парламент. Вътре в управляващата коалиция е ясно, че има различна позиция на една от партиите, но това не би следвало да е решаващо за съществуването на тази коалиция. Ние имаме управленска програма, която бележи пътя, по който ние трябва да вървим и принципите и политиките, по които ние трябва да работим“, каза още Борислав Сандов.

Той смята, че няма нарушаване на коалиционното споразумение. По думите му управляващите не бива да са заложник на кризи, предизвикани отвън.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар