Борислав Цеков: Няма причини да напусна президентството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма никакви основания и причини да се оттегля от Президентството.

Аз не мисля, че това е говорене от страна на ГЕРБ.

Това е индивидуално изказване на г-жа Десислава Атанасова, която е била подведена от публикации в различни сайтове и Фейсбук.

Това каза пред бТВ членът на правния съвет на президента Борислав Цеков.

Припомняме, по време на дебатите по ветото на Румен Радев върху Закона за личните данни от ГЕРБ поискаха Борислав Цеков и Петър Кичашки да бъдат освободени от президентския правен съвет, защото са осъдени за незаконно използване на лични данни.

 

“Няма никакви осъдителни присъди. Факт е, че ние с г-н Кичашки съдим Комисията за защита на личните данни. Имаме наложена административна глоба и ние си търсим правата по правов ред. Тази глоба е незаконна, защото ни е наложена задочно. Ние не сме повикани на заседанието, не сме запознали с фактите. Няма и злоупотреба с лични данни. От 4000 души, подписали се в нашата подписка, има 6 жалби, които никой не ги оспорва. Те не са за злоупотреба с лични данни. Искам само да припомня, че когато ГЕРБ правеха подписка за референдум имаше над 100 000 невалидни подписи. Има сериозни проблеми с правеното на подписки, но никой не иска да ги реши. Чисто правно има големи проблеми. Ние не можем да поискаме от един гражданин да си покаже личните документи. Ние правим подписка на улицата и нещата стават стихийно, а самите хора не искат да се легитимират – попълват само четири цифри от ЕГН-то си и тн. Аз не съм “съветник” на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това”, обяви Цеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар