Борисов: Аз приятели нямам, имам само съдружници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Аз приятели нямам, това коментира премиерът Бойко Борисов на въпрос дали има приятели и не се ли е разделил наскоро с един от най-близките си хора в ефира на bTV в близко време. Премиерът заговори и за своето хоби. “Кучетата са ми любимите.
В двора ми в Банкя са 3, в Бояна съм си взел 2.”, заяви той. Борисов коментира и вчерашния избор на Иван Гешев за главен прокурор и протестите около избора му “за” и “против”. “Да се окървави целия този ден, щеше да е отвратително. Бяха взели повече мерки този ден. Не е вярно, че е имало повече полиция от преди. МВР са си взели мерки. Дали одобрявам протестиращите да затворят най-натовареното кръстовище в София – категорично не“, посочи Борисов.
По думите му той не се меси в работата на президента. „Това е негова работа на Росен Плевнелиев да коментира. Законът е такъв ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат за главен прокурор. Кога президентът ще го подпише не е наша работа. Можем само да чакаме”, коментира той процедурата оттук нататък. “Това е лицемерно поведение. Едно правителство може да изпрати юрист, който харесва то.
Харесвам си Виктор Николаев например. Приемаме, че вчера беше избран той. И утре той отива да повдига обвинение на Корнелия Нинова. Обществото щеше ли да вярва на един партиен кандидат?”, запита риторично премиерът. По думите му той 100 % е стоял настрани. “Ще се напише по времето на управлението на президента Румен Радев беше избран главен прокурор Иван Гешев. Защо това нещо да се залепи към ГЕРБ.
С какво ние сме помогнали за този избор. Представете си сега и главният прокурор да стане мой съветник, а шеф на съдиите другият мой съветник. Това е било в България и то преди 10-тина години. Какво като е по време на изборите? Едното е избор на съдебната власт, другото е избор на местната власт”, посочи още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар