Борисов: Ако дойдат комунистите и турците на власт ,няма да има евро пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Българските граждани могат да се гордеят с манастирите в страната, чието възстановяване и обновяване не спира“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението му в храмовете в област Перник, чието изграждане и реставрация са подпомогнати от държавата. Премиерът Борисов акцентира върху огромната подкрепа на правителството през годините за църквите и манастирите в България.

„В района има над 7 манастира и 20 църкви и ги започнахме от нулата, бяха разрушени и изоставени, а сега каква Света Обител е“, отбеляза премиерът Борисов в Гигинския манастир „Св. св. Безсребърници и Чудотворци Козма и Дамян“ край с. Гигинци, община Брезник.

„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават“, каза премиерът.  „Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората“, посочи той. Духовниците се съгласиха с министър-председателя, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно.

До манастира има изградена и еко пътека от с. Пещера, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Светата обител е била обновена с над 440 000 лева по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. В манастирския двор са изградени плочници, широк навес, с фотоволтаични панели, както и ограда. Възстановяват се манастирската сграда, аязмото и камбанарията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар