Бойко Борисов

Борисов: Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Никога не е имало съпротива в коалицията. Това, че някой си изказва мнението, е съвсем различно. Виждате как синхронизирано се говори от президенството и от БСП.” Това заяви във Варна след срещата си с волейболните национали премиерът Бойко Борисов, цитиран от ПИК.

Премиерът коментира и смяната на министри, както и броженията в ГЕРБ, че не е нужно да се подават оставки.

“На мен ми е най-мъчно, че ги сменям, отгледал съм ги от деца в партията – и Нанков, и Московски”, заяви Борисов.

За финансовото състояние на държавата, Борисов беше категоричен, че още от 1 януари 2019 година може да има увеличение с 10 процента на доходите.

“Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред. Да са ми живи и здрави, да идват да гледат волейбол и да се радват”, заяви Борисов.

По повод думите на президента Румен Радев, че няма нужда от предсрочни избори, Борисов заяви: “Той каза, че сега не е моментът за избори, но ако има една нова партия, това вече ще е друго. Хващайте нюансите”, допълни премиерът.

Според премиера увеличението на заплатите в целия държавен сектор ще повлече всички останали сфери, които са на бюджетна издръжка, предаде Агенция “Фокус”.

„Защото така, на парче – 150 млн. за полицаи, за военни, за съдебна охрана и учители, тук-там винаги остават определени сектори, които все едно не са важни. Затова ще увеличим заплатите с 10%. Утре въпросът ще бъде обсъден на Министерски съвет“, заяви премиерът.

Бойко Борисов посочи, че въпросът за увеличение на заплатите в държавния сектор от догодина е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар