Борисов: Безработицата през август е спаднала до 4% – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Безработица в България през август бележи спад до 4% спрямо 5,2% година по-рано. Това написа в профила си във Фейсбук премиера Бойко Борисов, който цитира данни на Евростат. По думите му значително намалява и младежката безработица.

„Продължаваме с мерките за привличане на нови инвеститори и подобряване на условията за развитие на бизнеса в страната, за да може животът на всеки българин да става все по-добър, написа още министър-председателятВсъщност данните на Евростат за август показват, че България е в топ 10 от страните в ЕС с най-ниска безработица. С най-ниска безработица са Чехия и Германия, съответно с 2% и 3.1%.


Безработицата в ЕС се понижава през август до 6,2% от 6,3% месец по-рано, като това е най-ниската безработица, откакто Евростат стартира ежемесечното си проучване през януари 2000-а, и след като година по-рано тя беше на ниво от 6,7% (през август 2018-а). Според статистика общо 15,432 млн. европейци, от които 12,169 млн. от еврозоната, са били без работа през осмия месец на настоящата година, като спрямо юли е отчетено понижение на безработните в ЕС със 111 хиляди, а в рамките на еврозоната – със 115 хиляди.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар