Борисов беше публично сразен от благоевградските членове на Жени ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изключително рядък случай на публична конфронтация между водача на ГЕРБ Бойко Борисов и негови съпартийци можеше да се наблюдава днес.

Това стана на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ – женската организация на партията, която избра същия ден новото си ръководство. А поводът беше негодуванието на благоевградската структура срещу номинация за политбюрото, която им е била натрапена от централата в София. Случката предизвика гнева на Борисов, за когото партийните структури в Югозапада отдавна са източник на проблеми.

На събранието, което се проведе онлайн, бяха представени кандидати за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички райони на страната. Като претендент от Благоевград беше посочена Елена Ташкова. При гласуването 840 делегати подкрепиха предложения състав на съвета, 3-ма бяха против, а 7 се въздържаха. Така беше избрана и самата Ташкова.

Протестът

След това дойде моментът да се изберат председател и зам.-председатели на организацията. „Днес сме се събрали не само да изберем ръководството, но и се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ, и най-вече да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата към хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите”, бодро започна Борисов. Той представи номинираните за шефове на организацията и процедурата щеше да продължи по обичайния си ред, ако не се беше намесила областният координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска, за да протестира.

„Ние присъстваме 22 жени в залата и за всяка от нас, с изключение на една, единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград, всички ние сме изключително учудени защо това е нашата номинация, защото нашите номинации официално са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, смело надигна глас Мелниклийска.

Реакцията

Борисов ядно й отвърна, че е работа на благоевградчани кой кого да номинират. „Но вашата организация с подобно разделение доведе да загубим няколко избора в Благоевград. Ако искате, номинирайте друг. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един областен ръководител, общински, жени, какви ли не номинации и все недоволни! Изпратете номинацията си и ще я приемем”, обяви той.

Изведнъж гневът го завладя и той се нахвърли на Мелниклийска: „В Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо! Сто процента санирани блокове без пари на всички благоевградчани, нови жилища на практика. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избор след избор! Вие гласувате сигурно едни срещу други!”

Поражението

Водещата събранието Милена Дамянова се опита да тушира конфликта, като обърна внимание, че гласуването за Националния съвет вече е отминало. Борисов, на когото съпротивата очевидно беше направила впечатление, я прекъсна: „Момент, предлагам Благоевград да ги прегласуваме. ГЕРБ е демократична партия и, след като хората там имат друго предложение и считат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград.”

Мелниклийска обяви, че номинациите им за Националния съвет са били самата тя и колежката й Росица Димитрова. „За Елена Ташкова не сме дали номинация по официалния ред от офиса. Заради това се получи тази ситуация”, умиротворително каза тя. При гласуванията Димитрова получи най-много гласове и така влезе в съвета.

По този начин благоевградчанки на практика успяха да се наложат над партийната централа. „Честито на новото ръководство на Благоевград. Кандидати имате много, резултати нямате. И съм убеден, че няма и да имате”, коментира сухо Борисов.

За председател на Жени ГЕРБ беше избрана Екатерина Йорданова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар