Борисов : Българите забогатяха по време на управлението на ГЕРБ! Не знам какво искат протестиращите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов пак започна с хвалбите за своето управление. Този път във Фейсбук той реши да излъска сгромолясалия си имидж с обяснението, че по времето на ГЕРБ сме забогатели тройно.

„За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz“, коментира Борисов в профила си във фейсбук.

По думите му „благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата“.

Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места. На фона на всичко това, което прави партия ГЕРБ за българите, изобщо не мога да разбера за какво протестират по площадите и викат оставка, допълва премиерът.

От анализ в доклада на корпорация Алианц за глобалното благосъстояние в света, става видно, че за периода от последната финансова криза (2008) досега, нетните активи на глава от населението в Чехия са се удвоили до 17 494 евро, а в Полша те са нараснали от 3319 до 8757 евро. В бившия Източен блок първа по този показател е Словения с нетни активи на глава от населението от 20 512 евро.

Припомняме ви, че вчера премиерът ни заля с видеа за изненадващите му посещения по села и паланки. Международни проучвания, обаче, показват, че ние продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар