Борисов в най-слабото си актьорско изпълнение: Истината: Драпа да направи следващите избори, защото го е СТРАХ от служебен кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Еееее…Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си. Това написа във фейсбук страницата си Слави Трифонов по повод днешното обръщение на премиера, с което вместо да подаде оставка, той реши да печели време с промяна в конституцията.

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската, коментира Дългия, видя Narod,bg.

Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори, завършва Слави.

Сразяващ коментар публикува журналистката Мира БаджеваNarod,bg го публикува едно към едно:

Изгледах го. Борисов в най-слабото си актьорско изпълнение ever. Неубедителен, мразещ режисьорите и публиката си, разграничаващ се вътрешно от почти всяка дума, която казва.

Реклама

С онова интонационно кресчендо и гримаси, които започнаха да го спохождат като издайнически тикове заедно с натежаването и залеза му. Няма да стане нищо от тая работа – да оглавиш бунта срещу себе си е стара номенклатурна (и макиавелистка) хватка. Сега натиска едно от последните останали копчета на таблото в апаратната. Но за да последва нещо от този бездарен монолог, трябва отсреща да има субекти, оторизирани и петимни да преговарят.

Такива няма – опозицията и политическите й лидери, както и гражданите от улицата са оглушали за всички други негови думи освен “подавам оставка”.

В този смисъл Борисов се превърна в Доган (като олицетворение на ДПС), с когото – след лебедовата песен на Станишев – никой в управлението не иска официално не само да се коалира, но и дори публично да се допира. Впрочем, вече не виждам Борисов да се бои от служебен кабинет на Радев.

Единственото, което търси в момента, са политически гаранции, че ще остане неприкосновен и “карантиниран” след слизането си от властта – за да се радва спокойно на внуците и чекмеджетата си.

Та така.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар