Борисов: В неделя българите трябва да изберат, защото ще е много трудно – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов: В неделя българите трябва да изберат, защото ще е много трудно

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

“В неделя българите трябва да изберат, защото ще е много трудно. Оставих милиарди левове, сега парите ги няма”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти в Свищов. С него е и Мария Габриел.

“Бих наблегнала на 3 неща. Благодаря за търпението, видно е, че това, което се е случвало в Свищов, не благодарение на правителство, а въпреки правителство. Но днес е по-важно, че Свищов е Европа и Европа е Свищов – образование и индустрия вървят ръка за ръка”, каза Мария Габриел. Тя уточни, че градът има ключово място в дунавската стратегия.

Борисов се обърна към кмета на Свищов с голяма молба: “Време е да поемете кормилото. Четири населени места бедстват”.

“Сутринта в 10:30 ч. му казах на кмета, че отивайки за Русе, е крайно време да спра и в Свищов. И той ми каза да видя Инудстриалната зона. Помислих, че ще я откриваме. А то за 3 г. – нищо. Когато си тръгвахме, 1,2 млрд. лв. останах за ВиК сектора. За “Хемус” – 1,3 млрд. лв., за Търново – Русе – 1,2 млрд. лв. Похарчиха парите и сега такива като тебе викат “Хайде, идвай, да почваме. А парите ги няма”, каза Борисов.

По думите му щяло да е проблем за него, ако сега била готова индустриалната зона. “Защото щеше да ми казва кметът, че Денков я направил. Лошо е за хората. Но сега могат да избират. През центъра на града е по-бързо придвижването от международния път. Страшна отговорност възрагате върху нас. Има ли индустриална зона с това пристанище всичко ще тръгне. Ще дойдат международните компании”, обеща Борисов.

Борисов заяви, че го е яд, че българите са допуснали тези три години да се случат. Той предупреди, че ако разликата след изборите в неделя отново е малка, правителство пак няма да има.

“2009 година, когато станах премиер, беше финансовата криза, фалираха банките. После дойде миграционната криза, COVID криза. Световни кризи, а ние се оправихме”, каза той.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар