цветан цветанов герб

Борисов да се готви за кървава битка с кадрите на Цeцо, „люспите“ вече се събират

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Премиерът Бойко Борисов го чака невиждана по своите мащаби вътрешно-партийна битка. Най-верните кадри на доскорошния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се готвят до кръв да се борят не само за оставане в партията, но и за защита на бизнеспозициите, които заемат благодарение на близостта си с Цветанов, коментират източици от централата на партията.

Не е тайна, че една част от тях успяха да изградят по места цели империи, които, според наблюдатели, наподобяват мафиотски структури. Самочувствието  им порасна до там, че започнаха да действат като лидери на организирани групи за влияние, движещи се по ръба или отвъд закона. Заради тоталното си господство, успяха да овладеят гигантски финансов ресурс. Подчиниха по места всички институции, без изключение, което пък им дава възможност да упражняват контрол и натиск. Не случайно Цветанов отказа предложението на Борисов да остане в редиците на партията и като безгласна пчеличка да събира мед барабар с другите в целия кошер. Цветанов иска меда за себе си, пише сайтът Фрогнюз.

 

Той се зарече по БТВ, че няма да каже лоша дума за Борисов, но ще си запази правото да критикува партията. Доскоро Цв. Цв. обичаше да ни напомня, че крайните решения в ГЕРБ се взимат само и единствено от Борисов. И ни убеждаваше, че от това няма по-нормално. Така доскорошната дясна ръка на премиера каза в прав текст, че няма да му се даде без бой. На нас ли, на него ли, но го рече. Логично е да си мислим, че едва ли човек, минал веднъж през „пералнята“ на прокуратурата с четири дела и отървал се на косъм от затвора, би бил толкова смел в плановете си за бъдещето, ако не разчита на силна и вярна армия зад гърба си.

Преди близо 20 години почетният председател на ДПС Ахмед Доган игра подобно хоро, след като негови най-верни хора изненадващо напуснаха партията му, барабар с тогавашния зам.-председател. Резултатът тогава беше почти плачевен, защото на местните избори движението загуби 9 общини.

 

По тази причина хора с опит в политиката правят различни прогнози за изхода от надигащата се война в ГЕРБ. Повечето са категорични, че на Цецо изобщо не му е нужно да прави партийна структура, както се очаква. Слухове в тази посока усилено се носят.  Убедени са, че ако неговите хора се явят на предстоящите местни избори като независими кандидати с всички бизнеструктури по места, ще успеят да ранят Борисов и ГЕРБ право в сърцето. Цецо вероятно затова и смята, че само временно е закачил бутонките на стената.

По различен начин биха могли да се развият нещата, ако в тази битка се намеси отиващият си вече главен прокурор Сотир Цацаров. В случай, че държавното обвинение все пак реши да започне проверки на близките до Цветанов хора, на бял свят ще излязат прелюбопитни неща. Особено по линия на обществените поръчки. Но това би могло да стане, ако Цацаров застане до Борисов. Но ако избере „отбора“ на Кой – очакваните проверки и разследвания няма да се случат.

Играта наистина може да загрубее ако в задкулисието наистина е започнало пренареждане. Затова е много вероятно Цацаров да се ослушва, докато се убеди откъде вятърът духа по-силно. Той  би действал единствено в полза на този, който му даде гаранции за някаква приемлива професионална или политическа кариера след мандата му.  Ще бъде интересно и жестоко. Ще падат глави. Всичко е на живот и смърт, признават политици. Предстои да видим доколко прогнозите за смъртоносна битка между хората, затънали в партийни и бизнес интриги, ще се окажат верни. И най-важното-кой ще излезе „жив“ от нея.

Б.Р. На снимката /публикувана във фрогнюз/,  Цветанов е поканен на сватба, в което няма нищо лошо. До него обаче е изгоненият от МС Делян Добрев и кметът на Благоевград. Колко души има общо на масата? Защо са само мъже? Заговорничат или просто празнуват? Едно е сигурно: „Люспите“ вече ходят заедно. А войната тепърва започва…

istinata.net


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар