Борисов: Дори и да не стане заводът на „Фолксваген“ у нас, направихме си голяма реклама

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в „Аваза“.

В региона има огромни възможности за бизнес, но мирът е нещо, което също е изключително важно, добави българският премиер.

Той определи като голям напредък факта, че Каспийският регион се събира заедно на икономически форум в Туркменистан, предаде новини.бг.

Премиерът Борисов акцентира върху енергийната тема. „Винаги съм работил на базата на взаимния интерес, а интересът е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ“, заяви министър-председателят и добави – „Виждам възможност да презентираме нашия газоразпределител, тъй като на запад ние сме първите, които Туркемнистан има“.

Борисов обърна внимание на големите количества газ, с които страната разполага. „Над 5 млрд. куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат огромни и би могло за нашия газоразпределител „Балкан“ да идва газ, за да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква“, изтъкна премиерът.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че след първата му среща с президента Гурбангули Бердимухамедов вече има български компании, които изпълняват поръчки в Туркменистан.

Премиерът посочи, че Туркменистан има производство, от което стопанството ни има нужда, а същевременно домакините проявяват интерес към нашите индустриални зони и високи технологии.

„Голям интерес имат към нашето машиностроене“, подчерта Борисов. Той добави, че с президента на Туркменистан са постигнали договореност да бъде организирана среща на министри от двете страни, които да посетят местата, където има висока добавена стойност, за да може в началото на годината да се подпишат нови споразумения.

„Постигната е също така договореност двете страни взаимно да си предоставят по един офис в София и в Ашхабад за улесняване на връзките между България и Туркменистан. С този офис ще бъдем и гарант за бизнеса, да бъде по-окуражен, че ще има подкрепа“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

„С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа „Фолксваген“ се колебае месеци наред къде да построи новия си завод. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям“, каза пред български медии премиерът Бойко Борисов.

250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании, отбеляза премиерът. Дори и да не стане заводът на „Фолксваген“ у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама.

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция е наш стратегически партньор и съсед. „Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция“, заяви Борисов.

„Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз докато съм премиер ние ще имаме приятелски, добросъседски отношение с всички съседи“, каза още Борисов.

С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа „Фолксваген“ се колебае месеци наред къде да построи новия си завод. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям“, заяви пред български медии премиерът Бойко Борисов.

„250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании, отбеляза премиерът. Дори и да не стане заводът на „Фолксваген“ у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама“, добави премиерът на България.

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция е наш стратегически партньор и съсед. „Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция“, заяви Борисов.

Източник: Petel.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар