Борисов е пазителят на статуквото, назначен от невидимата скрита държава

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващата коалиция е в криза и тя не се състои в това, че патриотите нещо не могат да разделят, а се състои в това, че България не прави реформи“. Това коментира Христо Иванов – съпредседател на „Демократична България“.
„Имаме поредица от много сериозни структурни проблеми.

Те се превърнаха в още една бариера между нас и ядрото на ЕС. Управляващите искаха да се закичат с успеха за влизане в чакалнята на еврозоната като кулминация на своето председателство.

Само че ни казаха: „Не става“ и създадоха за нас един много дълъг коридор от две последователни чакални преди чакалнята на еврозоната, специално за нас.

Поставиха ни нов пакет от условия и ни припомниха старите. Припомниха ни съдебната реформа, която е проблем вече не само в областта на мониторинга, не само за Шенген, но и по отношение на еврозоната.

Припомниха ни ненаправените реформи в службата за сигурност и извадиха на бял свят необходимостта да си изчистим „гнилите ябълки“ в банковата система, в застраховането и в пенсионното дело. Целият този обем от реформи, които не се правят и които дестабилизират по невидимите механизми на българската скрита държава управлението, са една преграда между нас и ядрото на ЕС“, заяви Иванов пред БНР.

Иванов определи премиера така:„Борисов е симпатичният човек от вечната чакалня“, а Корнелия Нинова като „лошото дете, което се опитва да изкара България колкото може в по-източната периферия на ЕС“. Според него нито едно от двете не ни върши работа:

„Докато Борисов се опитва да се закрепи през тези повърхностни кризи, които говорят за тази по-дълбока структурна криза в България на ненаправените реформи, Корнелия Нинова направи своята оферта за това, тя да стане пазител на статуквото. Борисов е пазителят на статуквото, който е назначен от невидимата скрита държава в България, но не се справя добре, налага му се буквално да хвърля пари през прозореца, за да си купи време.

Виждаме го през цялата тази вакханалия от лобистки решения“, коментира Иванов.

Той смята за срамно това, че президентът не наложи вето на Закона за горивата. По думите му те са атакували всяко едно от тези решения.

Според Иванов големият политически въпрос в България е „Има ли политическа сила, която да работи за това България много бързо да се придвижи към ядрото на ЕС, защото вратите се затварят“.

Той смята, че управляващите пропускат пореден огромен шанс за това да направим реформи: „Покривът се поправя, когато е хубаво времето, не когато започне да вали. Те профукаха това време. Аз се съмнявам, че в следващия период ще могат дори да правят имитация.

Влизаме в период, в който в рамките на година – година и половина ще бъде преразпределена много голям обем власт – освен европейските и местни избори, имаме смяна на главен прокурор, имаме нови попълнения в КС, всичко това ще доведе до нови размествания по върховете на съдебната власт като цяло, ще трябва да се разместват пластове във финансовия и банковия сектор и т.н. Всичко това ще се случи в следващите няколко месеца и ще бъде в режим на оцеляване“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар