Борисов е типичен балкански диктатор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов е типичен авторитарен балкански управник. В момента имаме диктактура, която не сме виждали в българската история. Това е мнението на социолога Кънчо Стойчев, който бе категоричен, че протестите срещу правителството са единственото възможно развитие на ситуацията, до която е стигнало управлението на държавата. И че хората, които са по улиците, няма да приемат никакъв компромис, единствено оставка.

Този протест е специфичен с това, че няма опция за компромис. Ако ставаше дума за заплати или други социални неща – може да се преговаря, но при този протест няма такъв вариант, каза Стойчев пред БиТиВи.

Той прогнозира радикализация на протестите като реакция на случилото се на 2 септември. По думите му провокаторите са били изпратени от властта, но са пострадали не те, а мирните протестиращи.

Ще видим на 10 септември до каква степен ще бъде тази радикализация, но във всички случаи това ще е лошо, смята социологът. Според него голямата част от хората на протеста са представители на средната класа.

По негови сметки, в различно време и в различните градове протестиращите и подкрепящите ги достигат 3 милиона души.

Управлението на Борисов-3 е „безконтролно“, а „Борисов е типичен авторитарен балкански управник“, каза още Кънчо Стойчев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар