Борисов за Радев: С дрона той си летеше да ми снима спалнята! – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това бе краткият отговор на експремиера Бойко Борисов за поредната порция компромати, които излязоха дни преди изборите. „Това не е моя спалня, това е държавна“ – лаконичен бе той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 „Ошашавихме хората“

 Не било продуктивно вече да се говори за машините за гласуване. „Ще откажем и малкото българи, които ходят да гласуват. Хаосът е тотален и пълен навсякъде, дори и тука – машините, фашките, пластиките… Каквото и да кажем, то е абсурдно. Какво да коментираме повече? Не остана време, има един ден. Какво да говорим? Ошашавихме хората“, коментира той.  

 И пак захапа Радев, Рашков и СИЕ

 Без изненада, Борисов хвърли вината върху настоящият президент Румен Радев и вътрешният министър Бойко Рашков. Най-голямата вина имал Рашков, който би трябвало да отговаря за защитата на изборния процес:

 „Трябваше Радев да му е взел оставката, да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под опис“, отсече Борисов, който бил сигурен, че фалшифицират изборите. „И предишните фалшифицираха“, разсъждава той.

 „Вицове излязоха за машините. Вътрешният министър се провали с изборите, сега си проверява себе си“, заключи той, но въпреки това уточни: „Няма вариант ГЕРБ да не признава изборите, защото… Радев наложи такава омраза и хаус в държавата, че… Не виждам как можем да се оправим“. По думите му това не били политически изказвания.

 „Вие видяхте ли Радев да се ваксинира? С каква ваксина? Видяхте ли му сертификата? Какъв е личният пример? Това е страшното, трудно се оправя“, продължи да глозга Радев.

 Моделът на ГЕРБ и Борисов бил 70-80 лева цена на тока. Моделът на Радев – 380, тоест 3-4 пъти по-скъп. Борисов обаче не признава скока световните цени – за всичко бил виновен Радев.

 Кирил Петков и Асен Василев също попаднаха под обстрелите на бившия премиер. Според Борисов, разбира се, могло по време на пандемия икономиката да тръгне нагоре. Че това не станало у нас, виновни били харвардците.

 Добре, че…

 „Добре, че построихме тази тръба на Балкански поток. С нея първо не дадохме да ни заобиколят Гърция, Турция“, заяви гордо бившият премиер.

 „Тоя труден занаят вече го упражнявам 10-12 години“ – да балансираш между НАТО, ЕС – сложна работа било.

 Борисов се ядоса на Цветанка Ризова, която беше нетърпелива да разбере за 12-годишното строителство на интерконектора с Гърция.

 На 31 декември този итнерконектор щеше да стане, ама нали той не е на власт – няма как да стане.

 „Има и други теми“, опита се да го прекъсне Ризова, ала Борисов се заинати и продължи да обяснява за свещения интерконектор.

 „Имам усещането, че се изявявате като жертва“, сподели Ризова.

 „Кой?“ – скочи като ужилен Борисов.

 Кой кого чегърта?

 „Ако действително ние водим и резултатът е такъв, какъвто дават агенциите, тогава ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер, абсолютно отдалечен от ГЕРБ“, заяви той.

 „И без Радев не можем, и без Борисов не можем. Не ми слагайте думи в устата, не предлагам никакво примирие. Щом той е първи и ние сме първи, значи не трябва да се чегърта – нито той нас, нито ние него“, завърши лидерът на ГЕРБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар