Борисов излъга отново. Той е подписал договора, който “не бил виждал”!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес Борисов излъга НАГЛО в Народното събрание (пак, за кой ли път), “Нищо не мога да докладвам за “Южен поток”, защото нямам достъп до договорите по проекта

ЗОРА ще се пребори с АМНЕЗИЯТА на Премиерът ни, като припомни:

На 15 ноември 2012 г. България подписва окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода „Южен поток“. Подписите си под договора слагат премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер, по информация на БГНЕС тогава.

На 15 ноември тогава за първи мандат премиер Борисов заявява:“ Преговорите бяха тежки. Затова ние сме постигнали цена, която е малко по-висока от тази на Германия, на държавите, които не влагат милиарди евро в разработка на газово находище в Русия. Ако и ние извадим няколко милиарда, то няма да плащаме такава цена.

Днес /15 ноември 2012/ подписахме окончателно инвестиционно решение и трябва да кажа, че България заедно с нас пристъпва към реализирането на проекта, заявява от своя страна председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер след подписването на споразумението /15 ноември 2012/ за „Южен поток“.

Това означава, че това е окончателно съгласие между двете страни да започнат строителната дейност, се радва Милер и поздравява всички с това знаменателно събитие. „България се превръща в един най-големите транспортьори за подаване на руски газ към Европа. Това издига статута на България като играч на пазара на доставки на газ, казва още той. Доставките на руски газ ще започнат през декември 2015 г. С нашите български колеги работихме в един напрегнат график. Всички задачи са постигнати в точно поставените срокове“, според Милер.

На свой ред икономическият министър тогава Делян Добрев отчита, че дължината на трасето на „Южен поток“ е 540 км с 59 км отклонение. „Общо над 900 м са тръбопроводите. Имаме три компресорни станции с приемна станция на брега на Черно море. Входната точка е южно от Варна, северната точка е при границата със Сърбия.

След старта на експлоатацията на газопровода няма да сме зависими от други държави, през които минава газът, той ще постъпва от Русия направо в България. Господин Милер е прав, че между България и Русия ние изграждаме една газова граница с този проект.

Със сигурност ще имаме допълнителна сигурност на доставките. България е последната от държавите, участващи в проекта, която подписа окончателно „Южен поток“. Всички държави към момента са взели окончателно решение и могат да продължат с останалата фаза от развитие на проекта“, добавя тогава министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Той коментира, че приходите, които получаваме по съществуващата газопреносна система, ще продължим да ги получаваме най-малко в същия обем. Количества газ ще продължат и то с по-голям обем да текат и към Гърция, и към Турция, каза Добрев.

На 1 декември 2014 г. руският президент Владимир Путин заяви, че Москва се отказва от изграждането на „Южен поток“ с мощност 63 милиарда куб.м. газ, който трябваше да свърже Русия и България по дъното на Черно море. В същото време „Газпром“ ще построи за Турция нов морски газопровод със същия капацитет. На турско-гръцката граница ще бъде изграден нов газов хъб.

Еееех, Борисов! Бива ли такава АМНЕЗИЯ? Как да разчитаме на теб за следващи договори? Ще помниш ли, какво си договорил и какво си подписал? Трябва ли да треперим, за парите, които ще подпишеш, независимо като приход или разход за Държавата, след като скоро няма да си ги спомняш?…

Господ да пази България, в такъв случай!

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар