Борисов изперка напълно: Докато всички затъват, само ние растем!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Това написа бодро премиерът във Фейсбук.

Според него единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. “Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава”, твърди Борисов.

Премиерът, както винаги, сервира само част от данните – удобните, а подминава неприятните истини. Да, през септември спрямо август у нас има 2.3% ръст на промишлеността, но по-важно е сравнението на годишна база, а то показва, че спрямо септември 2019-а производството всъщност е по-малко – с близо 3% (2.6 на сто).  В същото време цитираната от Борисов Полша е увеличила индустриалното си производство с над 3% в сравнение със същия месец на миналата година.

Борисов, който в четвъртък направи ужасен гаф, обяснявайки на двамата си спътници в разходка джипа – здравния министър и шефа на “Пирогов”, че работата носи свобода (същото гласи зловещият надпис на входа на “Аушвиц”), днес продължи да раздава назидания и да се хвали с “овладяване” на здравната криза – на фона на препълнени болници и недостиг на лекарства:

“Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!”

И днес Борисов се въздържа от разходка с джипката. Този път повози един от шефовете на “КЦМ 2000 ГРУП”, за да му връчи показно и сертификат за инвеститор клас А. Двама от директорите на дружеството бяха строени, за да може премиерът да им прочете прессъобщението за промишленото производство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар