Борисов и ГЕРБ готвят окончателно ЗАЛИЧАВАНЕ на България! Вижте какво ще НАПРАВЯТ! Истината ще ви разтърси от ГНЯВ!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди няколко дни директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков заяви пред форума „Европа отново на път“, че „От политическа гледна точка присъединяването на България към Еврозоната е стратегическо и означава участие в Европейския съюз на бъдещето.“

Всички знаем, че участието в Еврозоната означава ликвидиране на нашата национална парична единица „лев“ и замяната й с чуждата парична единица „евро“.

Налага се да поясним, че наличието на национална валута/лева/, наличието на национална банка, възможността да имаш свой монетен двор и да печаташ свои пари, както и произтичащата от това самостоятелна бюджетна и финансова политика, са в основата на всяка държавност. Страна, която няма своя валута, свой монетен двор и своя бюджетна и финансова политика, не е никаква държава.

Нещо повече. Националната валута дава независимост на държавата. Тя не зависи от другите страни в най-важната област на своята дейност – финансово-бюджетната област. Тоест националната валута е важна част от СУВЕРЕНИТЕТА  на всяка страна.

Ако ликвидираме лева и го заменим с евро, ние се сбогуваме със своята самостоятелна бюджетна политика. Сбогуваме се и с българската държавност.

На практика това означава, че бюджета на България ще се прави в някой брюкселски кабинет. Най-важното нещо в държавата – нашата финансова политика –  ще се определя от така наречената Европейска централна банка. Българска народна банка изчезва. И ако ни кажат увеличавате данъците, защото са най-ниски в Еврозоната, ние трябва да козируваме и да ги увеличим. Ако ни кажат спирате детските надбавки или намалявате заплатите, ще трябва да го направим. Каквото ни кажат, това трябва да изпълним. Защото приемайки еврото, сме се отказали напълно от своя суверенитет.

Ликвидирането на българската държавност след 1300 годишното съществуване на нашата държава е една от най-страшните последици от така наречената Еврозона. Неслучайно Великобритания изобщо не прие еврото и на всичко отгоре избяга през глава от Европейския съюз. От ЕС искат да избягат и много други държави като Франция, Италия, Испания, Португалия, Гърция…А държави като Полша, Чехия и Унгария изобщо не бързат да приемат еврото.

Нас обаче, упорито и целенасочено ни обработват да приемем западната измишльотина, наречена евро. И понеже не могат да кажат нищо положително за  еврото, такива „експерти“ като Любомир Кючуков ни разправят приказки от Хиляда и една нощ, че влизането в Еврозоната било „стратегическо участие“ в „бъдещето“ на Европейския съюз.

Обаче ако приемем еврото, нас ни очаква само бъдещето на страна-васал, която е напълно лишена от своята самостоятелност. Кой печели от това? Ами разбира се, управляващата партия-майка ГЕРБ и премиерът-слънце Борисов. Те и без това винаги се оправдават с чиновниците от Брюксел. А сега ще имат и пълното основание да казват „така ни наредиха от ЕС и ЕЦБ“.

Приемането на еврото има и друга, също толкова страшна последица. Това е ликвидирането на българския народ. Знаем, че 90% от хората трудно свързват двата края. Да не кажем, че изобщо не могат да ги свържат и висят с неплатени данъци. Или си плащат данъците и нямат пари да купят на децата си една вафла.

Сега живеем в мизерия и беднотия. А ако приемем еврото какво ще стане? Ами ще стане следното: цените на стоките няма да  се променят и  един лев ще стане едно евро. А заплатите и пенсиите ще намалеят наполовина. Например ако получавате 600 лв. заплата, тя ще се превърне в 300 евро. Тоест цените на стоките остават същите и ще се повишават всяка година, защото ще се увеличават цените на ток, газ, бензин, отопление и всичко останало. А парите, които ще получаваме ще са два пъти по-малко. Значи увеличението на цените, което ни готвят е поне 200%. Така беше във всички страни, приели еврото. Затова имаше и големи сътресения. Но западните страни криво-ляво издържаха, заради силните си икономики и високите заплати. А ние нямаме икономика и заплатите ни са африкански.

С други думи, ако приемем еврото,  80% от хората ще живеят в още по-непоносима мизерия. Ще се увеличат самоубийствата, психическите болести, клошарите, крадците, бандитите. България ще се превърне в гето на обречени и умиращи хора.

Ето това ни готвят Борисов и гербаджиите!

Но ние българите, сме горд, упорит и непреклонен народ. И няма да ни унищожат. Докато се борим. И докато усещаме до себе си рамото на нашите руски братя. Защото без тях наистина сме загубени!

Източник: Skandalno

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Борисов и ГЕРБ готвят окончателно ЗАЛИЧАВАНЕ на България! Вижте какво ще НАПРАВЯТ! Истината ще ви разтърси от ГНЯВ!

  • Аз съм против влизането в Еврозоната.Швеция е с отлична социална политика и с нормално заплащане и не е в Еврозоната.

Вашият коментар