Борисов категоричен: Няма да оглавя кабинет на Реформаторите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Реформаторите ясно заявиха, че ще дадат възможност на ГЕРБ да изберат министър-председател за следващия кабинет. С това се надяваха да привлекат досегашните управляващи на своя страна и да успеят да реализират връчения им от президента Росен Плевнелиев мандат.

“Няма да оглавя правителство с мандата на Реформаторския блок. Ще има техен министър-председател с техни министри и тяхна отговорност. Думата на 2016 г. на Бойко Борисов е икономически растеж. Не е срамно да загубиш, срамно е да не си признаеш загубата”, заяви обаче категорично Бойко Борисов пред Дарик.

Цветан Цветанов също подчета решението на лидера на ГЕРБ. Иначе партията била за мажоритарната система, ако има мнозинство. Все пак не е изключено да се формира мнозинство, което да приеме и смесената система, обясни Цветанов.

“Но промяната на избирателна система отнема време”, коментира Цветанов.

Според самия Бойко Борисов е нормално всеки лидер на партия да си поема политическата отговорност. В цивилизования свят като загубиш, си подадеш оставката и който претендира за властта да я вземе и да си носи отговорността, посочи премиерът в оставка.

“Ако се направи правителство сега с мандата на РБ, ние сме длъжни да ги подкрепим”, каза Борисов.

Премиерът обаче посочи, че наследникът му трябва да е от реформаторите, а министрите – от реформаторите и патриотите и да си носят отговорността. За ГЕРБ оставало само да подкрепят това, което е в програмата им.

“Нормалното беше това правителство да остане още 20 дни, но всеки ден слушаме, че седим за власт, пари и пр. щуротии”, заяви лидерът на ГЕРБ, наричайки лидерката на БСП Корнелия Нинова “Госпожа Лъжа”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар