Борисов: На Асен Василев му е чака рака за газа, защото аз съм направил всичко – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов: На Асен Василев му е чака рака за газа, защото аз съм направил всичко

Стоп кадър/Фейсбук/Бойко Борисов

„Аз не мога да разбера, когато двама вицепремиери говорят коренно противоположни неща, на кого трябва да повярваме”. Така Бойко Борисов коментира разногласието между Корнелия Нинова, според която страната ни трябва да поднови преговорите с „Газпром”, за да бъдат подновени доставките на руски газ, и Асен Василев, който е на обратното мнение. На пресконференция в петък лидерът на ГЕРБ обяви, че ще изобличи „лъжи“ по повод управлението на партията през изминалите години, разпространени от управляващите.


Борисов благодари многократно на финансовия министър Асен Василев за това, че след една година били прочели каква „огромна инфраструктура” са построили, за да имаме 100% диверсификация. Лидерът на ГЕРБ опроверга изявление на президента Румен Радев, в което той твърди, че трите милиарда, платени от българския бюджет, не обслужват нашия интерес, а този на други държави. „Когато имаш 683 млн. на година, чии интереси обслужваш, ако не българските?”, попита риторично бившият премиер и заяви, че „ако купуваме газ през посредници, пак ще се върне старата схема – едни хора ще станат много богати“.

От партията на Борисов твърдят, че България е 100% диверсифицирана. В противен случай в момента бизнесът щял да е спрял работа. 

Борисов коментира и войната в Украйна. „Ако бях журналист, щях да попитам как убиват хора в жилищни блокове, детски градини, болници, петролни бази, а две неща се пазят като зениците на очите. Нито един газопровод няма ударен – нито от едните, нито от другите, както и склад за храни“, подчерта той.

Снимка: Стоп кадър

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар