Борисов на инспекция дв сладкарски цех в София, съобщи важна новина и за училищата ВИДЕО – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 

Премиерът Бойко Борисов отново потегли на инспекция. Този път той е заменил традиционните си турове из дълбоката провинция и е в София. По-точно – до бул. Сливница, в сладкарски цех. 

Нашите мерки са най-либералните в света и параметрите ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в предприятие за сладкарски изделия в жк. “Люлин” в София. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

“Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите. Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме. Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите”, заяви той. По думите му се правят огромни инвестиции в малките и средните предприятия в страната.

“Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света. В сравнение в Франция, за момент хората да си представят, че в 18.00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред. Само мога да се радвам. Пазете хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората. Всяка държава сама решава какви мерки да сложи, но нашите параметри са такива, че ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже така да продължим. Ваксинираме много усилено”, заяви той. 

Можете да видите всичко по-интересно във видеото отдолу.

 

Малко по-рано стана ясно, че за втора поредна година държавата отпуска 20 милиона лева за националната програма, с която се изграждат и оборудват модерни кабинети в училищата, които развиват иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математиката.

Средства ще получат 113 държавни и общински училища, като за големите учебни заведения максималното финансиране е до 300 000 лева, а за по-малките – до 50 000 лева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар